v10 sephiaU Staroj Baranji doživjeti ćete sve što Vam nudi ovaj poseban baranjski kraj,na najbolji način ćete upoznati ljude,običaje,hranu i vino ovog kraja.

Kod nas možete odsjesti u novoj i staroj autohtonoj panonskoj kući baš kao u dobrim starim vremenima,gdje su Vam na raspolaganju dvokrevetne i trokrevetne sobe u kojima možete prenoićiti i izabrati želite li uz noćenje i doručak, polupansion ili puni pansion. Posebno je zanimljiva stara baranjska kuća iz 1904. godine poznata kao „kuća popa Nikole“, katoličkog župnika koji je u njoj živio do svoje smrti krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća. O prošlim vremenima svjedoći i izvorni namještaj sačuvan u prednjoj i zadnjoj sobi kuće.

Vinski podrum i pušnica koji se nalaze u staroj kući izdvajaju se iz tradicijskog graditeljstva kao tzv. arhitektura u zemlji. Posebnost pušnice proizlazi iz njene zemljane kupole i visokog dimnjaka. Vinski podrum tzv. gator jedan je od najstarijih i najvećih u selu. Velika okućnica na brdu iza kuće pruža utočište za šetnju i odmor.

Naš baranjski doručak obavezno uključuje kulen, slaninu, kobasicu, čvarke, jaja, sir i slično. Nakon obilnog i ukusnog obroka slijedi malo odmora ili rekreacije te posjet nekima od odredišta koja su u blizini.

Naše domaćinstvo i njegove starine čuvaju tajne o životu u baranjskom kraju, vinima, ljutim papričicama, ribolovu, bušama, slamnjačama i mnogim drugim stvarima i običajima kojima Baranja obiluje. Ako se pitate što su kandile, slamnjače, buše, paunići, pudari ili šćetkanice tada odgovor potražite kod nas, a mi ćemo Vam rado prenijeti čarolije ovog kraja.

Kao dobri domaćini pobrinut ćemo se za Vaš ugodan boravak, trbuh pun baranjskih specijaliteta i mnogo prekrasnih uspomena.

Zato o dolasku ne dvojite, dođite odmah!